Lekváros és diós kifli, ne bajlódj a kelesztéssel… mennyei és bármi mással is tölthető!
Nagyon finom…
Szeretjük, mert gyorsan elkészül és bármivel meg lehet tölteni!
HOZZÁVALÓK
- 1 kis pohár tejföl,
- 25 dkg zsír,
- 1 egész tojás,
- csipetnyi só,
- 1 dl tej ,
- 5 dkg élesztő,
- 1 evő kanál cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- liszt
ELKÉSZÍTÉS
1 kis pohár tejföl, 25 dkg zsír, 1 egész tojás, csipetnyi só, 1 dl tej , 5 dkg élesztő, 1 evő kanál cukor, 1 citrom reszelt héja, jól összekeverjük és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
Nem kell keleszteni. Jól kidolgozni a tésztát, majd töltjük, Feltekerjük és tepsibe tesszük, és tojással megkenjük, és mehet a sütőbe. Gyors és finom, sokáig eláll ha elnem fogy.
Sütés: A zsírt a tejfölt, a tojást jól összekeverjük majd hozzá adjuk a felfuttatot élesztőt és annyi lisztet hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hat részre osztjuk, egyébként kerek formájúra nyújtjuk töltjük. Feltekerjük, tojással megkenjük és mehet a sütőbe. Gyors, egyszerű és finom. Bármivel tölthető.
Éva Tóthné Kovács receptje