Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Lekváros és diós kifli, ne bajlódj a kelesztéssel… mennyei és bármi mással is tölthető!

Nagyon finom…

Szeretjük, mert gyorsan elkészül és bármivel meg lehet tölteni!

HOZZÁVALÓK

  • 1 kis pohár tejföl,
  • 25 dkg zsír,
  • 1 egész tojás,
  • csipetnyi só,
  • 1 dl tej ,
  • 5 dkg élesztő,
  • 1 evő kanál cukor,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • liszt

ELKÉSZÍTÉS

 

1 kis pohár tejföl, 25 dkg zsír, 1 egész tojás, csipetnyi só, 1 dl tej , 5 dkg élesztő, 1 evő kanál cukor, 1 citrom reszelt héja, jól összekeverjük és annyi lisztet teszünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.

Nem kell keleszteni. Jól  kidolgozni a tésztát, majd töltjük, Feltekerjük és tepsibe tesszük, és tojással megkenjük, és mehet a sütőbe.  Gyors és finom, sokáig eláll ha elnem fogy.

Sütés: A zsírt a tejfölt, a tojást jól összekeverjük majd hozzá adjuk a felfuttatot élesztőt és annyi lisztet hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hat részre osztjuk, egyébként kerek formájúra nyújtjuk töltjük. Feltekerjük, tojással megkenjük és mehet a sütőbe. Gyors, egyszerű és finom. Bármivel tölthető.

Éva Tóthné Kovács receptje