Ma Balaton szeletet sütöttem, elképesztő mekkora sikere lett!
Nagyon nagy sikere lett neki.
A legújabb kedvencünk lett, ezt a sütit egyszerűen képtelenség megunni!
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál kakaópor .
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 4 evőkanál tejföl
- Krém:
- 1 liter tej
- 13 evőkanál búzadara
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 cs, vaníliás cukor
- baracklekvár
ELKÉSZÍTÉS
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat, margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával.
Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztából négy lapot sülünk, kb. 30 x 35 méretűeket. Ha a lapok kihűltek a következőképpen megtöltjük. Alsó lapra a krém felét rákenjük, majd a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. másnap szeleteljük. Főzés( idö: 15 perc Sütési hőfok: 180 °C
Csak annyit még dupla mennyiség nagy tepsi kb 44 szelet jött ki belőle
Krém is dupla és egyenként csináltam nem egybe az egészet:-) Elkészítési Idő: 60 – 75 perc. Én így ismerem, de ennek más neve is van…
Adrienn Szabó receptje
— Igen a Balaton szelet ilyen volt