Madártej szelet, mennyeien finom, imádom készíteni és enni még inkább
A sima madártejet is imádjuk, így még finomabb.
A finom krémes sütik kedvelői ne hagyják ki ezt a csodás édességet, nem lehet megunni, mert elképesztően finom.
HOZZÁVALÓK:
- Tészta:
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- Krém:
- 8 db tojássárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- Tetejére:
- 4 dl tejszín vagy hulala hab
ELKÉSZÍTÉS:
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá a cukorral. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben,180 fokon 15 percig sütjük a tésztát.
A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a pudinggal, hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.
Összeállítjuk a sütit. A tésztát megkenjük a krémmel, rásimítjuk a tejszínhabot. Díszítjük tetszés szerint, én étcsokit olvasztottam a tetejére.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje
Tolnai Józsefné Gólics: Nagyon guszta és finom. Imádom fogyasztani és készíteni.
Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»
2K+MentésKategória: Beküldött recept, Sütemények | Címke: liszt, sütőpor, tej, tojás, vaníliás pudingpor | Publikálta: nagyi | Közvetlen link a könyvjelzőbe.