Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Madártej szelet, mennyeien finom, imádom készíteni és enni még inkább

A sima madártejet is imádjuk, így még finomabb.

A finom krémes sütik kedvelői ne hagyják ki ezt a csodás édességet, nem lehet megunni, mert elképesztően finom.

HOZZÁVALÓK:

  • Tészta:
  • 8 db tojásfehérje
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • Krém:
  • 8 db tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • Tetejére:
  • 4 dl tejszín vagy hulala hab

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá a cukorral. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. 25×35 cm-es sütőpapíros tepsiben,180 fokon 15 percig sütjük a tésztát.

A krémhez a tojássárgákat elkeverjük a pudinggal, hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingos krémmel összekeverjük.

Összeállítjuk a sütit. A tésztát megkenjük a krémmel, rásimítjuk a tejszínhabot. Díszítjük tetszés szerint, én étcsokit olvasztottam a tetejére.

Pakainé Hegedűs Andrea receptje

Tolnai Józsefné Gólics: Nagyon guszta és finom. Imádom fogyasztani és készíteni.

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás

2K+MentésKategória: Beküldött receptSütemények | Címke: lisztsütőportejtojásvaníliás pudingpor | Publikálta: nagyi | Közvetlen link a könyvjelzőbe.