Mai vacsink lángos volt… igazi piaci lángos recept
Így készül a lángos nálunk.
A piaciban van tej is, különben nem lesz szép piros, és magába szívja az olajat. Nagyon könnyű az elkészítése. Bátran ajánlom!
Recept:
- 1kg liszt
- 1ek só
- 1ek cukor
- 1 élesztő
- 2dl tej
- Kb 3-4 dl víz
Elkészítés
A sót, cukrot, lisztet összekeverem. Langyos vízben és a tejben elkeverem az élesztőt. Nem kell felfuttatni az élesztőt, mehet a dagasztás. Ha esetleg kevésnek bizonyul a folyadék, lehet még rakni bele vizet. Azért nem tudom meghatározni a folyadék mennyiséget, mert minden liszt más. Nyúlós, de mégis kezelhető tésztát kell kapnunk. Leöntöm olajjal, és letakarom.
Ne legyen túl kemény a tészta. Hagyom pihenni 20 percre.
Olajozott deszkára szaggatom, kis kerek bucikra. Itt újra letakarva pihentetem a tésztát 15 percet. Majd forró olajban kisütöm.
Fokhagymát turmixolok vízzel, só nélkül,és ezzel kenem meg.
Közepes méretet ha csinálsz akkor olyan 13 db kb. Ha nagyot mint a piacon, akkor 8 darab lángos jön ki ebből a mennyiségből.
Mészáros Alexandra konyhájából!