Mákos-Diós Kalács, ettől finomabbat még soha nem sütöttél!
Mennyei ez a süti.
Ebből a tésztából bármilyen ízesítésű kalács készülhet, ezért is szeretem ezt a receptet!
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg liszt
- 2 csomag szárított élesztő
- 8 dkg cukor
- 16 dkg olvasztott vaj
- 1 kávéskanál só
- 4 dl tej
- 2 egész tojás
- Töltelék:
- cukrozott mák
- citromhéj
- házi sárgabarack lekvár
- cukrozott dió
- vaniliás cukor
- fehércsoki
ELKÉSZÍTÉS
Töltelék: -Cukrozott mák pici citromhéjjal. Én vékonyan házi sárgabarack lekvárt kentem alá s így nem pergett ki a mák -Cukrozott dió vaniliás cukorral Én még fehércsokit reszeltem rá s ez egy különleges ízt adott neki
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát dagasztok. Én mindíg géppel dagasztok. Duplájára kelesztem. Ebből a mennyiségből 8 db kisebb vagy 6 db nagyobb rudat készítek. Lisztezett felületen nyújtom a tésztát s töltöm. Lekenem 1 felvert tojással.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokos előmelegített sütőben légkeverésen sütöm.
A sütési időt sajnos pontosan nem tudom megmondani mert ez ugye sütőfüggő.de kb 20 perc. Reggel egy nyári zápor lehűtötte a levegőt s eldöntöttem h ma kalácsot sütök.
A legjobb döntésem volt Ebből a tésztából bármilyen ízesítésű kalács készülhet
Henrietta Németh-Szőke receptje
—-Ilyen szép kalácsot életemben nem láttam! Tökéletes, csodálatosak!!!!!
—Adtál egy ötletet a lekvárt, k ifogom próbálni.