Málnás mascarponés piskóta, ki tud nemet mondani erre a krémes finomságra?
Mennyei málnás finomság.
Tegnapi sütemény a bátyám szülinapjára készült. Persze ő sem maradhatott ki a málnás sütit imádók klubjából.
HOZZÁVALÓK
- A piskótához
- 4 tojás
- 4 e.k. cukor
- 4 e.k. liszt
A krémhez - 30 dkg málna /fagyasztott/
- kb. 15 dkg porcukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg mascarpone
- 0.3 l hulala habtejszín
- 1/2 cs. zselatinfix
- ízlés szerint rum, vagy aroma
A tetejére - A mázhoz
- 10 dkg porcukor
- 3 e.k. kakaópor
- 3 e.k.tej
- 5 dkg vaj
- 5 dkg étcsokoládé
- kókuszreszelék
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a tojásokat a cukorral és sóval kb. 15 percig robotgép segítségével verjük duplájára, szitáljuk bele a lisztet, majd öntsük sütőpapírral bélelt 29×19 cm-es tepsibe. 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 perc alatt süssük készre.
A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük. A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával.
A habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk.
A kihűlt piskótát kettévágjuk és egyenletesen rákenjük a krémet, majd befedjük a piskóta lap másik felével. Amíg a mázat elkészítjük, rakjuk a hűtőbe.
A mázhoz a porcukrot, tejet, vajat egy lábasba olvasszuk simára és tördeljük bele az étcsokit. Olvadásig kevergessük, majd csurgassuk a kész süti tetejére. Kicsit hagyjuk hűlni és hintsük meg kókuszreszelékkel. Szeletelésig tegyük a hűtőbe.
Erika Mészáros receptje