Mandarin befőtt Sinkóné Berki Zsuzsanna konyhájából
Mutatjuk hogyan készül a madarin befőtt.
Sziasztok! Elkészült a mandarin befőtt sokan csodálkoznak, hogy télen minek elrakni amikor frissen a legjobb. Én arra gondoltam, hogy milyen jó lesz csak így elővenni például egy piskótába… Ha beválik, akkor készítek még, hogy tavasszal és nyáron is legyen belőle
a héjából is tettem el hátha jó lesz például palacsinta tésztába vagy túros sütibe
nincs mit veszíteni
A mandarin kb. 3 kg volt a lé kb. 2 liter, és érzéssel a fűszerezve.
Amire szükséged lesz:
- 5 db szegfűszeg,
- 1 kisebb fahéj,
- 2 db csillagánizst,
- 30 dkg cukrot
- Fél citrom leve és héja
Elkészítés:
A mandarint alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd cikkezzük. A lé elkészítése: vízhez adunk egész fahéjat, csillagánizst, szegfűszeget, cukrot, citromhéjat, levet.
Ezt összefőzzük majd a végén késhegynyi nátrium benzoátot teszünk bele és a kifőzött üvegekbe rakott mandarinra öntjük a leszűrt levet. Száraz dunsztba kell tenni kihűlésig.
Köszönjük a receptet:
Sinkóné Berki Zsuzsannának