Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Mára mennyei roppanós, de belül puha kefíres kiflit sütöttünk!

Nagyon finom próbáljátok ki ezt is.

Sokszor készítem, de szoktam tepertőkrémet, vagy bacont, vagy mini virslist, vagy sajtosat sonkával, vajas sós snidlingeset, ezer féle fajta lehet. De szoktam vajjal cukrosan kakaósan, nutellásan is. Jó étvágyat!

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt,
  • 5 dkg élesztő 1dl tejben kis cukorral felfuttatva,
  • 2 kis doboz kefír,
  • 1 dl olaj,

kellő mennyiségű tejjel lágyabb tésztát készítünk, 8 cipóra osztjuk. Nem kell keleszteni, lehet vele mindjárt dolgozni! (csak az élesztőt kell felfuttatni).

Elkészítés

20 dkg margarint kikeverjük 1 evőkanál sóval, és ezzel a masszával kenjük be a kerekre kinyújtott tésztát, amire ráterítünk egy másik kinyújtott cipót, és 12 felé vágjuk és felcsavarjuk.

Így járunk el a többi cipóval is, így 48 db kiflink lesz. Amit megkenünk tojással, megszórjuk sajttal vagy köménnyel, vagy csak sóval! 

Ilona Balázs konyhájából!

Lászlóné Bakonyi
Nagyon finom Sokat csinálom de pizzakrémmel megkenve és rá valamilyen felvágottatat reszelni úgy isteni! Imádja a család