Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Megosztom veletek én, hogyan főzöm a kocsonyát

Mi így szeretjük… minden jóval megpakolva…

A kocsonya recept minden családban más, van aki zöldséggel főzi, van aki anélkül, sok féle módon lehet fűszerezni. Nekünk ez az egyszerű variáció a kedvencünk. A húsok aránya attól függ, mit szerettek jobban benne, leírom nálunk, hogyan készül a kocsonya, ez csak egy iránymutatás.

Elkészítés:

Felteszem a húst annyi vízbe ami ellepi, azután amikor már forró a víz, akkor azt leöntöm róla! Mert zavaros lehet tőle a kocsonya, azután feltöltöm újra vízzel, teszek sót, sok fokhagymát és egész borsot, más fűszert nem teszek bele.

Ha elkezd forrni, leszedem a habját és lassan főzőm kb 5-6 órát. A kocsonya akkor is megalszik ha jól megvan főzve ha nincsen hideg, mert a ragacsos hús, köröm, bőrke zselés, ragacsos! Ja és amikor kimerem a tányérokba szűröm újra, azért szép átlátszó. Mi szeretjük, de csak így, finom jóízű.

Irma Anna Ungerbiller konyhájából