Mennyei csokis Duna hullám – Egyszerű és Finom Recept
Mi nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3 tojás
- 175 g cukor
- 175 ml olaj
- 175 ml tej
- 350 g liszt
- 3 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál tej
- 1 üveg lecsepegtetett savanyú cseresznye
A krémhez:
- 1 csomag vaníliapuding por
- 400 ml tej
- 2 evőkanál cukor
- 250 g vaj
A mázhoz:
- 200 g étcsokoládé
- 2 evőkanál Nutella
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
Vegyük ki a vajat a hűtőből és tegyük egy tálba, hogy megpuhuljon.
Keverjük simára a pudingport 50 ml tejjel és a cukorral, majd forraljuk fel a maradék tejet. Adjuk hozzá az előzőleg elkészített pudingos keveréket, forraljuk fel újra, majd öntsük át egy másik tálba. Helyezzünk frissen tartófóliát közvetlenül a meleg pudingra, ügyelve arra, hogy ne legyenek levegőbuborékok. Hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni.
Kenjünk ki egy mély tepsit és béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Verjük fel a tojásokat a cukorral krémesre, majd folyamatosan adagoljuk hozzá az olajat. Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd váltakozva adjuk hozzá a tejhez és a tojásos keverékhez. Kenjük a tésztát a tepsibe, majd keverjük össze a maradék tésztát a kakaóval és a tejjel, és óvatosan kenjük rá. Szórjuk meg a cseresznyével és süssük 25-30 percig.
Húzzuk ki a sütőpapírt a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Keverjük krémesre a szobahőmérsékletű vajat. Vegyük le a fóliát a pudingról és kanalanként keverjük hozzá a vajhoz. Ha a sütemény még meleg, tegyük a krémet a hűtőbe. Kenjük a krémet a süteményre és tegyük vissza a hűtőbe.
Olvasszuk meg a csokoládét vízfürdőben, majd keverjük hozzá a Nutellát és az olajat. Kenjük a mázt a süteményre és hagyjuk megdermedni a hűtőben.
A világ legfinomabb főtt vaníliakréme, ettől különlegesen finomak lesznek a sütemények!
Hagymasaláta – annyira finom, hogy erőltetnem kell, hogy abbahagyjam!
HA OLCSÓ ÉS KIADÓS RECEPTEKET KERESEL CSATLAKOZZ A CSOPORTUNKHOZ IDE KATTINTVA!
Forrás: