Mennyei krémes desszert, amitől te is elcsábulsz
A süti, amitől te is lecsábulsz.
A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
Tészta:
- 5 db
- tojás
- 200 g
- porcukor
- 200 g
- búzafinomliszt
- 5 ev. kanál
olaj
Krém:
- 3/4 l
- tej
- 3 csomag
- vanília ízű pudingpor
- 200 g
- porcukor
- 2 ev. kanál
- kávépor (cappuccino)
- 750 ml
- tejföl
Szükségünk lesz még:
- 150 g
- lekvár
- 1 csomag
- piskóta (kör alakú)
- 2 dl
- erős kávé
- 1/2 dl
- rum
- 100 g
- csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
- A tojást a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Elkeverjük, a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
- Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró maradék tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a porcukrot és a kávéport.
- Miután a puding kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
- A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a krém felét, egy réteg piskótával gazdagítjuk, amit előtte a rummal elkevert kávéba mártunk.
- A piskóta tetejére rákanalazzuk a maradék krémet.
- Reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
- Hűtőbe tesszük, miután kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat!
0