Mézes zserbó, nem kell egy teljes éjszakát várni, azonnal fogyasztható!
Nagyon finom süti.
Végre sikerült tökéletesítenem a receptem Rövid idő alatt elkészül és azonnal fogyasztható (nem kell éjszakát s napot pihentetni)
HOZZÁVALÓK
- Tészta:
- 25 dkg margarin
- 5 ek méz
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- Kb 1-2dl tej
- Krém:
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 3 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- Csokimáz:
- 15 dkg tortabevonó
- 7 dkg margarin
- 1 ek étolaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. Felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet. Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.
Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük még háromszor. (Én 2 lapot sütöttem majd lapjában félbevágtam)
A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport s sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
Összeállítás: Lap-, Krém kb.fele-, Lap-,Lekvár (Én felét s.barack felét meggy lekvárral készítettem)–, Lap,–Krém kb.fele–, Lap—, Pici krém–, Csokimáz. A tepsi mérete 25×35 cm-es
Henrietta Németh-Szőke receptje