Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Mézes zserbó, nem kell egy teljes éjszakát várni, azonnal fogyasztható!

Nagyon finom süti.

Végre sikerült tökéletesítenem a receptem Rövid idő alatt elkészül és azonnal fogyasztható (nem kell éjszakát s napot pihentetni)

HOZZÁVALÓK

  • Tészta:
  • 25 dkg margarin
  • 5 ek méz
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • Kb 1-2dl tej
  • Krém:
  • 2 cs tejszín ízű pudingpor
  • 0.5 l tej
  • 3 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • Csokimáz:
  • 15 dkg tortabevonó
  • 7 dkg margarin
  • 1 ek étolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső sütéssel. Felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet. Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.

Ha a massza nagyon sűrű lenne és nehezen folyna, akkor adjunk hozzá tejet.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tészta negyedét, majd kb 10 perc alatt megsütjük. Ezt megismételjük még háromszor. (Én 2 lapot sütöttem majd lapjában félbevágtam)

A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport s sűrűre főzzük majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot.

Összeállítás: Lap-, Krém kb.fele-, Lap-,Lekvár (Én felét s.barack felét meggy lekvárral készítettem)–, Lap,–Krém kb.fele–, Lap—, Pici krém–, Csokimáz.  A tepsi mérete 25×35 cm-es

Henrietta Németh-Szőke‎ receptje