Mimóza szelet: nem csak szép, hanem nagyon is finom
Szépés nagyon finom is ez a sütemény.
Érdemes kipróbálni ezt a finom mimóza szelet sütit!
Hozzávalók
| Tészta |
| 50 dkg liszt |
| 20 dkg margarin |
| 3 tojás sárgája |
| 10 dkg porcukor |
| 1 tasak sütőpor |
| 4-5 evőkanál tejföl |
| Krém |
| 2,5 dl tej |
| 4 evőkanál liszt |
| 1 bio citrom reszelt héja és leve |
| 25 dkg vaj |
| 20 dkg porcukor |
| kb. 8 evőkanál barack lekvár |
Lépések
Rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm)Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Vegyítjük a főtt krémmel, jól kihabosítjuk.Összeállítás: első lap, rá a krém fele, arra a második lap, amit megkenünk barack lekvárral, jöhet a harmadik lap, rá a krém másik fele, majd a negyedik lap. Csak másnap szeleteljük és tálra rendezve meghintjük vaníliás porcukorral.
Forrás: