Mimóza szelet: nem csak szép, hanem nagyon is finom
Szépés nagyon finom is ez a sütemény.
Érdemes kipróbálni ezt a finom mimóza szelet sütit!
Hozzávalók
Tészta |
50 dkg liszt |
20 dkg margarin |
3 tojás sárgája |
10 dkg porcukor |
1 tasak sütőpor |
4-5 evőkanál tejföl |
Krém |
2,5 dl tej |
4 evőkanál liszt |
1 bio citrom reszelt héja és leve |
25 dkg vaj |
20 dkg porcukor |
kb. 8 evőkanál barack lekvár |
Lépések
Rugalmas tésztát gyúrunk, 4 lapot sütünk. (tepsi méret kb. 24×39 cm)Krémhez a tejben elkeverjük a lisztet és sűrű péppé főzzük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. Vegyítjük a főtt krémmel, jól kihabosítjuk.Összeállítás: első lap, rá a krém fele, arra a második lap, amit megkenünk barack lekvárral, jöhet a harmadik lap, rá a krém másik fele, majd a negyedik lap. Csak másnap szeleteljük és tálra rendezve meghintjük vaníliás porcukorral.
Forrás: