Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Most érkezett: Készítsd elő a kabátokat! Ekkor csap le a lehűlés, a hét ezen napján megfagyunk majd hajnalban…

Ekkor érkezik a hajnali hideg.

Hétfőn döntően felhőtlen időre van kilátás, csapadék nélkül. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de az Alpokalján és a Kisalföldön időnként megélénkülhet a déli szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 28-33 fok között alakul.Késő estére többnyire 15-20 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedden is marad a felhőtlen, száraz idő, hajnalra foltokban pára, sekély köd képződhet. A légmozgás gyenge marad, sőt, több helyen szélcsend várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10-15 fok között alakul, a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb, míg belvárosokban és vízpartokon melegebb lehet a hajnal.

Szerdán még döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, de gomolyfelhők is képződnek. Általában nem lesz csapadék, de főleg hazánk északnyugati harmadán előfordulhat zápor, zivatar a nap második felében. A déli, délnyugati, majd a Dunántúlon a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként zivatarban megerősödik.

A minimum-hőmérsékletek általában 10-18, a csúcsértékek 27-34 fok között valószínűek. Nyugaton mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket a MET.hu előrejelzése szerint.

Csütörtökön érkezik a hidegfront

Egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul nyugatról kelet felé, emellett többórás napsütésre számíthatunk. Több helyen előfordulhat eső, zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 10-18, délután 22-29 fokot mérhetnek, délkeleten lesz a melegebb.

Forrás:

https://www.tudasfaja.com/keszitsd-a-kabatokat-erkezik-a-lehules-a-het-ezen-napjan-megfagyunk-majd-hajnalban/