Mutatjuk a titkot miért olyan finom Boros Vali kocsonyája
Jöjjön most egy mennyei recept Boros Vali konyhájából. Megtudhatják milyen titkos összetevőket használ, hogy mennyeien finom legyen a kocsonyája.
Ez az étel hatalmas kedvenc. Igaz, hogy csak a téli időszakban szoktuk elkészíteni, de nagyon szeretjük. Otthon a szülői házban láttam hogyan készült. Mondhatom családi készítési mód szerint készül, mint már többször leírtam nálam nincs recept csak étel leírás. Ez is pont az, leírom én hogyan csinálom!
Hozzávalók:
- 4 félbe vágott köröm
- 1 hátsó csülök kicsontozva
- sertésbőr
- vegeta
- 4 teáskanál só
- 2 fej közepes vöröshagyma
- 2 fej fokhagymát gerezdekre szedve és megpucolva
- 10-15 szemes bors
- 3 kisebb sárgarépa
- petrezselyem
Vettem 4 db félbe vágott körmöt, 1 hátsó csülköt, amit a hentes kicsontozott, egy marék sertés bőrt. Ezeket megtisztítottam, megmostam és 10 literes fazékba raktam, felöntöttem vízzel. (Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csapvízzel főzök, mert nagyon vízköves és klóros, minden főzéshez szénsavmentes ásványvizet használok) Feltettem főni, megvárom amíg felforr és erről leszedem a habot. Aztán sózom ebbe 4 teáskanál sót rakok. (nekem Erdélyi adalékmentes só van csak a háztartásomban). A sóval még mindig 2-3 percig nagy lángon főzöm erre azért van szükség, hogy a só kidobja még belőle azt, amit kell. Ismét lehabozom, leveszem a lángot alacsonyra teszek bele 2 fej közepes vöröshagymát megpucolva, 2 fej fokhagymát gerezdekre szedve és megtisztítva. 10-15 szemes borsot Egy tea tojásba saját vegetát 2 órát lassan főzöm. Tettem bele 3 kisebb sárgarépát, egy petrezselymet. Összesen 8 órát főztem a lehető legkisebb lángon, ekkor egy szűrőlapát segítségével kiszedem a húst. A lét egy teaszűrőn keresztül a tányérokba merem. A kicsontozott húsokat a lébe rakom, aztán viszem a hidegre, hogy megdermedjen.