Nagymamám retro habos, diós tortája, a megunhatatlan sütemény!
Mennyei süti, amit bármikor el lehet készíteni.
Ez volt az ünnepi sütink, még ma is nagy sikere van nálunk, mert tényleg bámulatos.
HOZZÁVALÓK
- 6 tojás
- 5 ek liszt
- 6-7 ek dió
- 6 evőkanál cukor
- a krémhez
- 25 dkg margarin
- 3-4 ek forró víz
- 2 vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- 6-7 ek darált dió
ELKÉSZÍTÉS
A 6 tojásból piskótát készítünk 5 ek liszttel és 6-7 ek dióval. A krémhez 25 dkg margarint jól kihabosítjuk 3-4 ek forró vízzel. Mehet bele 2 vaníliás cukor, porcukor ízlés szerint.
Ezzel is még habosítani és a végén kerül bele 6-7 ek darált dió. Megtöltjük, kívülről is megkenni és natúr darált dióval megszórjuk
Eszter Markvartné receptje
—én már 60 éves vagyok, de ez volt gyermekkorunk ünnepi tortája . Pont így nézett ki
Imádtuk