Ne hagy ki te sem, így tedd el nyers cseresznyét és meggyet… mikor kibontos mintha frissen szedted volna a fáról
Szinte mintha teljesen friss lenne.
Két évig is eláll, nem puhul meg. A teljesen érett, de még kemény meggyet vagy cseresznyét nagyon jól megmossuk, majd szárától megtisztítjuk, de vigyázzunk, nehogy a gyümölcs húsát megsértsük.
HOZZÁVALÓK
- 4 evőkanál cukor
- késhegynyi tartósító
- szódavíz
ELKÉSZÍTÉS
Egy hét decis, csavaros üveget a gyümölccsel félig megtöltünk, az üveg alját óvatosan megveregetjük, hogy minél több férjen bele, majd két evőkanál kristálycukrot szórunk rá.
Ezután az üveget a gyümölccsel teletöltjük, egy késhegynyi tartósítót és még két kanál kristálycukrot (így összesen négy evőkanál cukor lesz egy üvegben) szórunk rá.
Szódavízzel teletöltjük, és a kupakot az üvegre csavarjuk, vagy csavaros üveg hiányában két réteg celofánnal lekötjük.
Két évig is eláll, nem puhul meg. Íze olyan, mintha rumos gyümölcs lenne.
—Az elmúlt évben próbáltam meg először, sőt még szílvával is. Nekünk ízlett!!!! Kék kupakos ásványvízzel készítettem.