Negyedelt uborka télire eltéve, ahogy mi csináljuk
Mi nagyon szeretjük és régóta így csináljuk.
Csak egy picit abáljuk az uborkát, így finom ropogós marad. A cukor és ecet mennyisége elsőre soknak tűnhet, de nem az, nagyon finom kellemes desen savanykás íze lesz. Akár erőspaprika is kerülhet bele, ha szeretitek a csípőset.
A felöntőlé receptje:
- 2,5 liter víz,
- 1 kg cukor,
- 4 evőkanál só,
- 2 dl ecet,
- 20 százalékos.
Elkészítés:
Az uborkát külön sós vízbe 1 percig kis adagonként abálom (egyszerre egy – két üvegnyit), az előkészített üvegekbe rakok egy kevés karikázott hagymát, kaprot, piros paprikát. Jöhet bele az uborka, amire ráöntöm a lobogó felöntőlevet, nagyon pici benzoátot teszek rá, csak biztonság kedvéért, de anélkül is lehet. Apró uborkát is így készítem. Nem kell dunsztolni, tehetjük a kamrába.
Czuczorné Bruszel Teri konyhájából