Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Nincs már remény Lagzi Lajcsinak: börtönben kell maradnia, elutasították az otthonápolási kérelmét

Elszált Lajcsi utolsó reménye is.

Rossz hírt kapott a börtönben Galambos Lajos: jogerősen is elutasították az otthonápolási kérelmét, így rácsok mögött kell maradnia. Pedig az egészségi állapota folyamatosan romlik.

Ezeket látta már?Bezárás

Már több mint négy hónapja a baracskai börtön lakója a sztár. A víz-, gáz- és áramlopás miatt 3 év 6 hónap büntetésre ítélt trombitaművész – a betegségeire hivatkozva – már a bevonulást is igyekezett elhalasztani, ám a bíróság nem volt partner ebben, akárcsak most, amikor másodfokon is elutasították az otthonápolási kérelmét. Megbízható helyről származó információink szerint a Székesfehérvári Törvényszék másodfokú tanácsa a napokban hozta meg ezt a döntést.

Lajcsi a baracskai börtönben tölti a büntetélsét /Fotó: MTI, Bruzák Noémi

– Meg tudom erősíteni a híreket, sajnos, valóban így történt. A döntés lényege az volt, hogy mivel a büntetés-végrehajtás orvosa nem tartotta megalapozottnak azt a felvetést, hogy ügyfelem részben vagy egészben önellátásra képtelen lenne a börtönben a mindennapi életvitele során, a bíróság arra az álláspontra helyezkedett, hogy elfogadja a bv orvosának ajánlását – mondta a Blikknek Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt. – Ebben a körben még szakértői bizonyítást sem rendeltek el. Sajnos, a döntés óta Lajcsi egészségi állapota tovább romlott. Mondanom sem kell, először letaglózta a hír, ami teljesen érthető, hiszen azt remélte, hogy kedvező döntés születik az ügyben, ám utána sikerült összeszednie magát, és amikor találkoztam vele, már újra a jövőt tervezgette, hogy mi mindenbe is vág majd bele a szabadulása után.

Lajcsi jogi képviselője szerint legalábbis fura, hogy szakértői vizsgálatot sem rendeltek el a védence ügyében, hiszen szemmel láthatóan folyamatosan romlik az állapota.

– Továbbra is igaz, hogy szinte csakis folyékony halmazállapotú táplálékot tud bevinni a szervezetébe: leves, pörkölt szaftja, tea és hasonlók. Egyre csak fogy és fogy, ráadásul már olyan gyomorfájdalmak gyötrik, hogy rendszeres látogatója a börtönorvosnak. Elismerem: a bv a saját keretei közt minden tőle telhetőt megtesz, hogy ügyfelem a szükséges egészségügyi ellátást megkapja, ugyanakkor Lajcsinak van olyan krónikus betegsége is, amelynek a műtéti kezelése a büntetés-végrehajtás keretei között nem oldható meg.

Dr. Csontos Zsolt hangsúlyozta: a mostani döntés ugyan jogerős, ez ellen fellebbezni nem lehet, ám ha a következőkben drasztikus egészségromlás állna be Lajcsi állapotában, újra lehetne vizsgálni az ügyét.

Forrás:

https://www.blikk.hu/sztarvilag/hazai-sztarok/galambos-lajos-lagzi-lajcsi-borton-otthonapolas-elutasitas/xbq3011?fbclid=IwAR3mc1O_NU9MHuYyNQBFZaF37Nx0icRAYeFZaAPrk6bvNeRTAB1kztk2iV8