Olivier saláta, az eredeti recept! A legjobb választás, az ünnepi asztalra, de mi a hétköznapokban is elkészítjük
Egy igen finom ünnepi fogás, amelyre a hétköznapokban se lehet nemet mondani.
Ma egy olyan fantasztikus saláta receptjét hoztuk el nektek, amelyet minden háziasszonynak ismernie kell, mert ezt a salátát bármilyen ünnepi alkalomkor felszolgálhatjuk.
Hozzávalók:
- 3 db burgonya,
- 1 db hagyma,
- 1 doboz zöldborsó konzerv,
- 1 db sárgarépa,
- 300 g sonka,
- 3 db tojás,
- 3 db savanyú uborka,
- majonéz ízlés szerint,
- zöldpetrezselyem, vagy kapor ízlés szerint,
- só,
- bors ízlés szerint.
Elkészítés:
Főzzük meg a megtisztított zöldségeket és a tojást. A tojást hámozzuk meg. Vágjuk fel kockára a répát, a burgonyát, a sonkát, az uborkát és a tojást, majd tegyük egy tálba.
Tisztítsuk meg a hagymát, majd szeleteljük fel apró kockákra, tegyük a tálba a zöldborsóval együtt a többi hozzávalóhoz.
Sózzuk, borsozzuk a saláta hozzávalóit, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és hozzákeverjük a majonézt. Jól összekeverjük és hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!