Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Omlós sajtos háromszögeket sütöttünk, a kedvenc sós nasink lett

Mennyei ez a nasi… próbáljátok ki ti is.

Egy kis sós finomság, ha valami egyszerűt és finomat szeretnél. Nem kell hozzá sok minden, a legjobb benne, hogy nem kell keleszteni sem, csak gyúrjuk, nyújtjuk és formázzuk. A sajtos háromszög nálunk most nagy kedvenc, mert könnyen elkészül és más mint a megszokott sós nasik.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A sós nasi a családi összejövetelek alapja, ünnepekre is sokszor sütjük. Ha a megszokott receptek helyett valami egyebet készítenénk, ez jól szokott jönni.

Tetszés szerint lehet fűszerezni, a tetejére magvak helyett kerülhet reszelt sajt is, ettől teljesen más íze lesz. A megadott mennyiségből egy nagy tepsivel lesz.

Hozzávalók:

  • 400 gramm liszt,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 200 gramm vaj,
  • fél csomag porélesztő (3,5 g),
  • 1 tojás,
  • 70 gramm joghurt,
  • 70 gramm reszelt sajt,
  • 1 tojás (a tészta kenéséhez),
  • magkeverék.

Élesztő csak azért van benne, hogy a tészta állaga kellemese legyen, de nem kell keleszteni, ahogy elkészült, már süthetjük is. Nálunk ott a helye a Húsvéti receptek között is, mert ez a sós finomság hamar a család kedvence lesz.A sós nasi a családi összejövetelek alapja, ünnepekre is sokszor sütjük. Ha a megszokott receptek helyett valami egyebet készítenénk, ez jól szokott jönni.

Tetszés szerint lehet fűszerezni, a tetejére magvak helyett kerülhet reszelt sajt is, ettől teljesen más íze lesz. A megadott mennyiségből egy nagy tepsivel lesz.

Hozzávalók:

  • 400 gramm liszt,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 200 gramm vaj,
  • fél csomag porélesztő (3,5 g),
  • 1 tojás,
  • 70 gramm joghurt,
  • 70 gramm reszelt sajt,
  • 1 tojás (a tészta kenéséhez),
  • magkeverék.

Élesztő csak azért van benne, hogy a tészta állaga kellemese legyen, de nem kell keleszteni, ahogy elkészült, már süthetjük is. Nálunk ott a helye a Húsvéti receptek között is, mert ez a sós finomság hamar a család kedvence lesz.

Forrás: