Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Pár perces Házi Pizza: Élesztő sem kell hozzá vékony, ropogós tésztából

Pizza imádóknak ezt a receptet nem szabad kihagyni.

A kedvenced lehet ez a nem épp kalóriaszegény, ámde nagyon finom sós-szalonnás tészta. Tégy egy próbát!

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 evőkanál olaj
  • 125 ml víz
  • 1 csipet só
  • 250 g liszt

Hozzávalók:

a feltéthez:

  • 2 félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma,
  • 100 g felkockázott szalonna (vagy sonka),
  • 1 doboz magas zsírtartalmú, pasztörizált tejszín,
  • 1 doboz 20%-os zsírtartalmú tejföl,
  • 100 gramm kemény sajt,
  • bors,
  • só, vagy delikát
  • metélőhagyma (vagy kapor).

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 250 fokra.
  2. Állíts össze a tésztát, dagaszd meg, majd nyújtsd ki vékonyra.
  3. Keverd össze a tejfölt a tejszínnel, fűszerezd, majd kend rá a tésztára.
  4. Párold meg a hagymát egy percig egy egészen kicsi vízzel a mikrohullámú sütőben, 600 Watton.
  5. A szalonnát (vagy sonkát) oszlasd el a pizzatészta felszínén.
  6. A pizzát süsd 20 percig a sütő alsó polcán. Ha aranybarnára sült a pizza, reszeld sajttal szórd meg,majd tedd vissza a sütőbe és süsd még 5 percig. Snidlinggel vagy kaporral megszórva tálald. Akik szeretnék kevésbé kalóriadúsan fogyasztani, a tejszínt helyettesíthetik 20%-os túróval is.

Forrás:

Gyors Házi Pizza – Élesztő nélküli vékony, ropogós tésztából