Pár perces Házi Pizza: Élesztő sem kell hozzá vékony, ropogós tésztából
Pizza imádóknak ezt a receptet nem szabad kihagyni.
A kedvenced lehet ez a nem épp kalóriaszegény, ámde nagyon finom sós-szalonnás tészta. Tégy egy próbát!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 2 evőkanál olaj
- 125 ml víz
- 1 csipet só
- 250 g liszt
Hozzávalók:
a feltéthez:
- 2 félbevágott, vékonyra szeletelt hagyma,
- 100 g felkockázott szalonna (vagy sonka),
- 1 doboz magas zsírtartalmú, pasztörizált tejszín,
- 1 doboz 20%-os zsírtartalmú tejföl,
- 100 gramm kemény sajt,
- bors,
- só, vagy delikát
- metélőhagyma (vagy kapor).
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 250 fokra.
- Állíts össze a tésztát, dagaszd meg, majd nyújtsd ki vékonyra.
- Keverd össze a tejfölt a tejszínnel, fűszerezd, majd kend rá a tésztára.
- Párold meg a hagymát egy percig egy egészen kicsi vízzel a mikrohullámú sütőben, 600 Watton.
- A szalonnát (vagy sonkát) oszlasd el a pizzatészta felszínén.
- A pizzát süsd 20 percig a sütő alsó polcán. Ha aranybarnára sült a pizza, reszeld sajttal szórd meg,majd tedd vissza a sütőbe és süsd még 5 percig. Snidlinggel vagy kaporral megszórva tálald. Akik szeretnék kevésbé kalóriadúsan fogyasztani, a tejszínt helyettesíthetik 20%-os túróval is.
Forrás:
Gyors Házi Pizza – Élesztő nélküli vékony, ropogós tésztából