Pihekönnyű lekváros kifli, sosem lehet belőle elget sütni
Próbáld ki te is, nem fogsz benne csalódni.
Csodás választás, megéri kipróbálni, csodás az íze és hamar elkészül!
HOZZÁVALÓK
- Tészta :
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl tej
- 1 kávéskanál só
- 2 dl étolaj
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a hozzá valókat össze gyúrjuk. Addig dagasztjuk amíg a tészta el nem válik a tál falától. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
6 gombócra osztjuk, kerekre nyújtjuk (kb. 5 mm ), majd 8 részre vágjuk. A lekvárt a tészta széles részére tesszük, oldalait behajtjuk, majd feltekerjük.
Tetejét tojással lekenjük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.
Hó Pihe receptje
—Ez bizony sok család kedvence…!!!Szlovencsák Judit: Köszönöm szépen a receptet, ma túrós-mazsolás töltelékkel elkészítettem, szuper finom!