Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Pihekönnyű lekváros kifli, sosem lehet belőle elget sütni

Próbáld ki te is, nem fogsz benne csalódni.

Csodás választás, megéri kipróbálni, csodás az íze és hamar elkészül!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta :
  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl étolaj

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a hozzá valókat össze gyúrjuk. Addig dagasztjuk amíg a tészta el nem válik a tál falától. 30 percig meleg helyen kelesztjük.

6 gombócra osztjuk, kerekre nyújtjuk (kb. 5 mm ), majd 8 részre vágjuk. A lekvárt a tészta széles részére tesszük, oldalait behajtjuk, majd feltekerjük.
Tetejét tojással lekenjük, és 180 fokon aranybarnára sütjük.

Hó Pihe receptje

—Ez bizony sok család kedvence…!!!Szlovencsák Judit: Köszönöm szépen a receptet, ma túrós-mazsolás töltelékkel elkészítettem, szuper finom!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit egy