Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Pofonegyszerű és finom Tiroli rétes, nálunk a dupla sütés is kevés

Ez is egy igen jól eltalált recept.

Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.

HOZZÁVALÓK

  • 2 bögre liszt,
  • 2 egész tojás,
  • 1 db tejföl,
  • csipet só,
  • 5 dkg margarin,

ELKÉSZÍTÉS

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. 1 bögre lisztet 20 dkg margarinnal kikeverünk és a tésztára kenjük. Ezután feltekerjük, mint a beiglit és 8 felé vágjukA darabokból vékony téglalapokat nyújtunk kb. (12-13 cm széles), majd a kívánt tölteléket a közepén egy csíkban beletesszük. A végén a széleit ráhajtjuk egy kicsit, majd az alsó és felső szélét is. (úgy, hogy fedjék egymást).

Zsírozott tepsibe csúsztatjuk és felvert tojással megkenjük. A tetejét villával kicsit megszurkáljuk és szezámmaggal megszórjuk (ez a tetejét összefogja és szépen lehet szeletelni). Szép pirosra sütjük. Kihűlés után ferdén felszeleteljük

Igazi leveles, rétes állagú lesz, mintha nyújtottuk volna.

A recept eredete: Bergmann Jánosné

—Én a múlt héten sütöttem meg, igaz dupla adagból, amiből 16 rúd isteni meggyes mákos mazsolás rétes lett. 6 db kisütött rúd a mélyhútőbe várja hogyha megkívánjuk pár perc kiolvasztás után csemegézhessünk belőle, mert ugyanolyan mintha frissen sütöttük volna. 

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás

656Mentés