Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Pofonegyszerű lángos, ahogy mi szeretjük, fél óra pihentetés és lehet is sütni

Gyorsan tudsz sokatni belőle.

Az az igazság, hogy nem recept alapján készítem, ez csak kb. mennyiség, a tésztán érezni, ha túl kemény, még egy kis folyadék kell, ha túl lágy, még egy kis liszt.

Mutatunk két receptet, egy nagyon egyszerű lángost és egy krumplis változatot, nagyon finomak és egyiknek sem nehéz az elkészítése.

Hozzávalók:

  • Kb. 750 g liszt,
  • 0,5 l langyos víz,
  • 2 csomag instant élesztő,
  • 1 fél evőkanál só,
  • 1 kávéskanál cukor.

Elkészítés:

A videóban egy krumplis lángos receptet láthatsz, ha valami egyszerűt szeretnél, ezt érdemes elkészíteni. A feliratokat kapcsold be hozzá

A lisztbe mélyedést csinálok és beleöntöm az élesztőt, cukrot, langyos vizet. Kicsit összekeverem és jól kidagasztom. Kissé lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.

Ha úgy érzed tehetsz bele kicsi lisztet plusszba vagy vizet. Kb fél órát pihentetem, majd 8 cipót formálok belőle. 10 perc pihenő, utána lehet sütni.

Gül Davul konyhájából