Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Pottyondy Edina nagy bejelentése: Magyar állam csődöt jelentett

A Magyar Állam csődöt mondott.

a kegyelemmaffia a pedofilsegítőn és erőszakos szélsőjobboldaliakon kívül kiket engedett még el”

Szerinte a rendszer teljes átalakítására van szükség, mert minél kiszolgáltatottabb egy gyerek, annál inkább cserben van hagyva.

A tüntetést szervező humorista is beszédet mondott pénteken a Hősök terén.

„Odakint most szörnyek járnak. Szörnyek, akik gyerekeket bántottak. Szörnyek, akik gyerekek helyett a bántalmazókat segítették. Szörnyek, akik urambátáym alapon kegylemet osztogatnak. A magyar állam csődöt mondott. Nemcsak akkor, amikor szabadon engedték a pedofil ragadozó bűntársát, hanem most is, ma is, ebben a percben is, amikor nincs egy mindenre kiterjedő, átlátható és független vizsgálat, ami tisztázná a felelősséget, hogy kik tudtak a kegyelemről, kik engedélyezték, kik intézték”

 ]

– így indította beszédét a tüntetést szervező Pottyondy Edina.

„Nem tudjuk azt se, hogy a kegyelemmaffia a pedofilsegítőn és erőszakos szélsőjobboldaliakon kívül kiket engedett még el. Hány ilyen eset lehet még?”

– tette fel a kérdést Pottyondy.

„Ja, és lecseréltek két lélegző golyóstollat” – folytatta a humorista.

„A volt államfő büntetése, hogy élete végéig luxusban kell élnie.” – mondta.

Szerinte csak most fogják igazán ránk szabadítani a poklot, hogy fedezzék magukat. A rendszer teljes átalakítására van szükség , mert minél kiszolgáltatottabb egy gyerek, annál inkább cserben van hagyva.

„Nincs szaktanár, nincs fejlesztőpedagógus, nincs kréta, orvos, vécépapír, nincs nyitva hétvégenként a szülésszet. A gyümölcs drága, a kórházi koszt ehetetlen. Ezeket mindenki elmondta ezerszer. Hiába.”