Preckedli, ettetek már ilyen csodás sütit? Hosszú ideig omlós marad!
Mi nagyon szeretjük, próbáljátok ki ti is.
Preckedli…nagyon finom, omlós, és karácsonyig is omlós marad! Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertés zsír
- 15 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- reszelt citromhéj
- dió kristálycukor keveréke a tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd kézzel jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, beleütünk 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, majd addig gyúrjuk míg a tészta összeáll.
Ne legyen se túl lágy se túl kemény, akkor», hamar nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).
1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. A diót apróra daraboljuk, és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét felvert tojásfehérjével lekenjük majd a cukros dióba belefordítjuk. Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe egymás mellé helyezzük (nem kell sem bezsírozni, sem sütőpapírt tenni alá). Előmelegített sütőben közepes lángon, szép világos színűre sütjük (kb. 15-20 perc). A sütőből kivéve hűlni hagyjuk majd a tetejét porcukorral jól megszórjuk. Minél tovább van száraz helyen annál omlósabb
Gyuláné Manyika Zöld receptje
—Isteni, békebeli sütemény!
—Másnéven Diák csemegének is ismerik