Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Rántásos rétes, pofonegyszerű az már a fantáziádra van bízva mivel töltöd meg

Próbáld ki ezt is, ha szereted a ráteseket.

Bármivel tölthetjük: Túrós mazsolás, darás meggyes,almás,stb. Nálunk nagy sikere van, mert egyszerű és finom!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta
  • 30 dkg sima liszt
  • pici só
  • 1 egész tojás,
  • 1 pohár tejföl
  • a rátéthez:
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsír vagy sütőmargarin
  • a tetejére:
  • kevés olajjal elkevert tejföl
  • valamint:
  • ízlés szerinti töltelék

ELKÉSZÍTÉS:

A hozzávalókat összedolgozzuk. A kapott tésztát sodrófával fél centi vastagra nyújtjuk.
A rátéthez a lisztet a langyos zsírral (vagy margarinnal) kikeverjük, majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.

A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük. Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük.

A sütőt 180 fokra (légkeverés) felmelegítjük, majd kb. 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük benne a réteseket. Bármivel tölthetjük: Túrós mazsolás, darás meggyes,almás,stb.

Erika Krauszné receptje