Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Rántott hús új bundába sütve, sokkal finomabb mint a megszokott változat

Jobb mint az igazi.

Ha a megszokott rántott hús helyett valami különlegeset készítenél, próbáld ki ezt a finomságot. Ebből mindenki repetázik, annyira finom. Köretnek bármilyen majonézes salátát kínálhatunk mellé.

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli,
  • 10 szelet karaj (de lehet pulyka vagy csirkemell is)
  • só,
  • őrölt bors,
  • szerecsendió,
  • őrölt majoránna,
  • 6 db tojás,
  • liszt,
  • olaj

Elkészítés

1. A krumplit kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük,jól össze törjük, hogy krémszerű legyen. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A húst kiklopfoljuk, kicsit besózzuk, állni hagyjuk. A kihűlt krumplit ízlés szerint fűszerezzük, majd a tojásokat hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Ha nem elég híg, kevés tejföllel, vagy tejjel krémesíthetjük.

3. Ezután a húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába mártjuk és bő forró olajban, kis lángon kisütjük. Fedő alatt sütjük addig, ameddig az alsó fele szép színt kap, majd átfordítjuk, és már nem kell lefedni, így sütjük készre.

Istvánné Bézi receptje!