Ízléstár

Ízléstár

Hírek

Rendkívüli hír: Dunai hajóbaleset: ezt az 5 fiatalt keresi eltűntként a rendőrség – Fotók – aki csak tudja ossza tovább…

Aki csak tudja ossza tovább…

Megrázta az országot az a hajótragédia, ami alig két napja történt a Duna verőcei szakaszán. Nyilvánosságra hozta a rendőrség az elűnt fiatalok képeit.

Egy motorcsónak és egy szállodahajó karambolozott a Duna verőcei szakaszán. A balesetre úgy derült fény, hogy a motorcsónak egyik utasa kijutott a partra, őt ott, vérző fejjel, zavarodott állapotban találták meg. Mint kiderült, a nyolcfős társaság egy fesztiválról tartott haza, amikor eddig ismeretlen okok miatt összeütköztek a svájci szállodahajóval. Egy nő és egy férfi holttestét hamar megtalálták a hatóságok, mint ahogyan a motorcsónak roncsa is előkerült. Ezt követően Komárom térségében állították meg a szállodahajót. A kapitányát azóta őrizetbe is vették.

Fotó: Police.hu

“A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt” – írja a police.hu. Hozzátették: a gyanú szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. 

Öt fiatal magyra azóta is eltűntként keresnek. Megrázó: közzétette a rendőrség a képeiket!

A kép galéria itt elérhető:

https://twn.hu/egaleria/7369/

a teljes cikk itt olvasható:

https://twn.hu/erdekes/2024/05/20/hajobaleset-rendorseg-fotok