Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Retró almás pite – nincs túlbonyolítva, ezért ennyire finom!

Egyszerű recept, de annál sokkal finomabb…

Hozzávalók a tésztához:

  • 45 dkg liszt,
  • 15 dkg kristály cukor,
  • 15 dkg zsír,
  • 1 cs sütőpor,
  • 2 egész tojás,
  • csípett só,
  • tejföl kb 1,5 dl.

töltelék

2 ek gríz

2,5 kg rétes alma,

fahéj

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Két gombócot csinálunk belőle, és addig pihentetjük amíg az almát lereszeljük. A reszelt almát kinyomkodjuk, megszórjuk fahéjjal. Az egyik gombócot lisztezett felületen kinyújtjuk. Sütőpapírod normál méretű tepsibe tesszük. Megszórjuk 2 ek grízzel, és erre tesszük a kinyomkodott almát. Jöhet a tetejére a másik lap, de rácsot is formázhatunk a tésztából. Lekenjük tojással, majd  200 fokon 35-40 percig sütjük.

Aki szereti, a kisült tészta tetejét megszórhatja porcukorral.Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Forrás:

Egyazegyben.hu