Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Retró almás pite, olyan jólsikerült, hogy mire észbe kaptam el is fogyott!

Gyorsan elfogyott az tuti.

Néhány sütit egyszerűen mindenki szeret. Nem győzök annyit sütni belőle, hogy megunjuk

HOZZÁVALÓK

  • tészta
  • 45 dkg liszt,
  • 15 dkg kristály cukor,
  • 15 dkg zsír,
  • 1 cs sütőpor,
  • 2 egész tojás,
  • csípett só,
  • tejföl kb 1,5 dl.
  • töltelék
  • 2,5 kg rétes alma,
  • fahéj
  • 2 ek gríz

ELKÉSZÍTÉS

A 45 dkg liszt, 15 dkg,kristály cukor, 15 dkg zsír,1 cs sütőpor, 2 egész tojás, csípett só, tejföl kb 1,5 dl. jól összedolgozni.

2 gombócot csinálni és addig pihentetni míg az almát lereszeljük. Töltelék: 2,5 kg rétes alma legjava, lereszelni és kinyomkodni megszórni fahéjjal. A lapot kinyújtani kizsírozott liszteztetett normál méretű tepsibe tenni

Megszórni 2 ek grízzel rá az almát tetejére a másik lap lehet nyújtva és rácsnak is. Megkenni tojással 200 fokon sütni úgy 35 -40 percig.  Édesanyám receptjét követtem

Panni Nagyné receptje

—Én is mégsütöttem, nagyon finom lett.

Éva Tóth: Igazi retró! Kettő napon keresztül ettük, holnap készül az öcsénknek is.

Tereike Kallai: készítette

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás