Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Ropogós sajtos stanglit sütöttem, 2 darab bolti áráért egy egész tepsire való lett

Olcsóbban ki jön mint gondolnád.

Nálunk nagy kedvenc a sajtos stangli, ezért megsütöttük itthon is. Nagyjából 2 darab bolti árából el is készült egy nagy tepsivel. Csak egyszerű és olcsó alapanyagok kellenek hozzá.

 

Tetszés szerint kerülhet rá akármilyen sajt, amit szeretsz. Ha sajtosabban szereted, tehetsz rá többet, vagy kevesebbet, ahogy csak szeretnéd. Ez a sajtos stangli recept annyira egyszerű, hogy ha nem vagy rutinos a sütögetésben, akkor is bátran kipróbálhatod.

Hozzávalók:

  • 600 g liszt,
  • 1 teáskanál cukor,
  • 7 g porélesztő,
  • 1,5 teáskanál só,
  • 3 evőkanál olaj.,
  • 370 ml langyos víz.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratot is kapcsold be

Nagyon finom és puha, ha marab belőle, következő nap is jó lesz az állaga. A tésztát nagyon könnyen ki lehet nyújtani, nem kell különösebben formázni sem, csak feltekerjük. Egyszerűbben el lehet készíteni, mint egy bagettet, vagy zsemlét.