Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Sok háziasszony nem így készíti, de valójában így a legfinomabb a szilveszteri töltött sonkatekercs! próbáld ki te is

Mi nagyon szeretjük és enélkül nálunk nincs is szilveszter.

Nálunk az újévi készülődés egyik elengedhetetlen kelléke a töltött sonkatekercs. Ha hidegtálat készítek, akkor ezek a tojásos-tormás falatkák mindig előkelő helyet kapnak a tálon, de önmagában is rendkívül finomak. Az elkészítése pofonegyszerű, és akár 4-5 alapanyag is elég hozzá. A majonéz és torma mennyiségét mindig szemre rakom, persze azért párszor megkóstolom, hogy mennyire találtam el azt az íz világot, mit szeretünk.

Szükségünk lesz:

4 db tojás
200 g sonka
majonéz
só, bors
torma

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd kihűtjük. A héjától megtisztítjuk, majd egy villával alaposan összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a majonézt. A majonéz mennyisége ízlés dolga, én ehhez a mennyiséghez 2 púpos evőkanállal adok, ugyanis mi nagyon szeretjük. Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan elkeverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a tormát (frissen reszeltet vagy akár a boltban kaphatót, ki hogy szereti), a torma mennyisége is ízlés kérdése. A tölteléket készítés közben érdemes kóstolgatni, és aszerint ízesítünk, ami nekünk megfelel.
  4. A sonkák kb. 1/3-ára rátesszük a tojásos-tormás krémet, majd feltekerjük. A töltött sonkát friss kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk.