Somlói kocka, szinte jobb mint a hagyományos desszert!
Szinte majdnem jobb mint az eredeti desszert.
Valódi ínyencség, nem csoda, hogy mindenki rajong érte. A család azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije..
HOZZÁVALÓK:
- Kakaós piskóta:
- 4 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek cukor
- Sima piskóta:
- 4 db tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- Vaníliás puding:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- Csokis puding:
- 1 cs csokis pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- Tetejére:
- 4 dl hulala
- Öntet:
- 1-2 ek víz
- 1 ek kristálycukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
HOZZÁVALÓK
Elkészítjük a piskótákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, kakaós piskótánál a kakaóport is. Majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot is. Sütőpapíros, 25×35 cm – es tepsiben sütjük, 170 fokon 15 – 20 percig.
Megfőzzük a pudingokat. Felverjük a hulalát. Majd ha kihűlt a piskóta és a puding, összeállítjuk a sütit.
Kakaós piskótát megkenjük a vanília pudinggal, beborítjuk a sima piskótával, rákenjük a csokis pudingot. Majd a tetejére simítjuk a habot. Az öntethez a cukrot a kakaóporral, és vízzel addig melegítjük amíg a cukor elolvad. Rácsurgassuk a sütire.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje