Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Sütés nélküli csupa csokis éclair torta

Majdnem jobb mint, amit sütni kell.

Sütés nélküli csokis éclair torta – krémes, könnyű és ellenállhatatlan!

Ez a sütés nélküli éclair torta réteges, selymes és gazdag csokoládémázzal borított. Az éclair fánk ízeit idézi, de sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető!


 Hozzávalók (8-10 adaghoz)

 Alapréteghez:

  • 250 g háztartási keksz vagy graham keksz

 Vaníliás krémhez:

  • 500 ml tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős vagy instant)
  • 3 evőkanál cukor
  • 200 ml habtejszín (felverve)
  • 1 teáskanál vanília kivonat

 Csokoládémázhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 50 ml tejszín vagy tej
  • 1 evőkanál vaj

 Elkészítés

 Vaníliás krém elkészítése

  • Főzd meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd hagyd langyosra hűlni.
  • Verd fel a tejszínt, és óvatosan forgasd a kihűlt pudingba.

 Rétegezés

  • Egy közepes méretű tepsibe vagy üvegtálba helyezz egy réteg kekszet.
  • Kend rá a vaníliás krém felét.
  • Tegyél rá egy újabb réteg kekszet, majd a maradék krémet.
  • Fedd be az utolsó réteg keksszel.

 Csokoládémáz elkészítése

  • Olvaszd össze az étcsokoládét a tejszínnel és vajjal, majd simítsd rá a torta tetejére.

 Hűtés és tálalás

  • Fedd le és tedd hűtőbe legalább 4 órára, de még jobb egy éjszakára, hogy a keksz megpuhuljon.
  • Szeleteld fel és élvezd!

 Tippek:

 Ha gyorsabb változatot szeretnél, használhatsz bolti vaníliás pudingot vagy mascarponés-tejszínes krémet.
 Gluténmentesen készítheted gluténmentes keksszel!
 Extra ízért adj a csokimázhoz egy csipet sót vagy egy kevés eszpresszót.

Forrás: