Sütés nélküli csupa csokis éclair torta
Majdnem jobb mint, amit sütni kell.
Sütés nélküli csokis éclair torta – krémes, könnyű és ellenállhatatlan!
Ez a sütés nélküli éclair torta réteges, selymes és gazdag csokoládémázzal borított. Az éclair fánk ízeit idézi, de sütés nélkül, egyszerűen elkészíthető!
Hozzávalók (8-10 adaghoz)
Alapréteghez:
- 250 g háztartási keksz vagy graham keksz
Vaníliás krémhez:
- 500 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős vagy instant)
- 3 evőkanál cukor
- 200 ml habtejszín (felverve)
- 1 teáskanál vanília kivonat
Csokoládémázhoz:
- 100 g étcsokoládé
- 50 ml tejszín vagy tej
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés
Vaníliás krém elkészítése
- Főzd meg a pudingot a tejjel és a cukorral, majd hagyd langyosra hűlni.
- Verd fel a tejszínt, és óvatosan forgasd a kihűlt pudingba.
Rétegezés
- Egy közepes méretű tepsibe vagy üvegtálba helyezz egy réteg kekszet.
- Kend rá a vaníliás krém felét.
- Tegyél rá egy újabb réteg kekszet, majd a maradék krémet.
- Fedd be az utolsó réteg keksszel.
Csokoládémáz elkészítése
- Olvaszd össze az étcsokoládét a tejszínnel és vajjal, majd simítsd rá a torta tetejére.
Hűtés és tálalás
- Fedd le és tedd hűtőbe legalább 4 órára, de még jobb egy éjszakára, hogy a keksz megpuhuljon.
- Szeleteld fel és élvezd!
Tippek:
Ha gyorsabb változatot szeretnél, használhatsz bolti vaníliás pudingot vagy mascarponés-tejszínes krémet.
Gluténmentesen készítheted gluténmentes keksszel!
Extra ízért adj a csokimázhoz egy csipet sót vagy egy kevés eszpresszót.
Forrás: