Sütés nélküli Túrótorta dióval! Mennyei hideg desszert, amit 20 perc alatt el lehet készíteni!
Mi nagyon szeretjük.
Imádom, mert nagyon hamar elkészíthető és fincsi, ezért a finomságért mindenki odavan!
Hozzávalók:
a laphoz:
- 30 dkg vaníliás keksz
 - 10 dkg vaj
 - 3 evőkanál tejszínhab
 - 1 evőkanál porcukor
 - 3 tasak vaníliás cukor
 
A krémhez:
- 20 dkg mascarpone
 - 40 dkg tehéntúró
 - 3 evőkanál natúr joghurt
 - 4 evőkanál porcukor
 - 4 evőkanál darált dió
 - 3 tasak vaníliás cukor
 - 2 dl habtejszín
 
A díszítéshez:
- 5 dkg dió
 - csokoládéöntet
 - karamellöntet
 
Elkészítése:
A kekszet apróra tördeljük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat és a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a habot és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően sütőformába, vagy egy nagyobb tálba simítjuk. A mascarponét és a túrót egy tálba tesszük és belekeverjük a joghurtot, robotgéppel összedolgozzuk. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a diót is, majd újra összedolgozzuk. A habtejszínt felverjük és a felét hozzákeverjük a krémhez, majd az egészet rásimítjuk a kekszes alapra. A maradék habbal bevonjuk és dióval, illetve az öntetekkel díszítjük. Lehűtjük és ezt követően kínálhatjuk.