Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Sváb kifli, a recept pofon egyszerű, érdemes kipróbálni… nagyon finom sós ropogtatnivaló

Mennyei svábkifli nagyon szeretjük.

A finom kiflit mindenki szereti, most elárulom, hogyan szoktam sütni, nem lehet elrontani.

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csapott ek só
  • 1 tk cukor
  • 3-3,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 ek olvasztott zsír
  • A lapok lekenéséhez:
  • 2 ek puha zsír
  • A tetejére:
  • köménymag ( de lehet szezámmag vagy vegyesen több fajta mag is)
  • A kiflik kenéséhez:
  • 1 db felvert tojás

ELKÉSZÍTÉSE:

Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet a liszttel és a többi hozzávalóval dagasztjuk. 45 percig kelesztjük, átgyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük. 4 cipót készítünk belőle.

Újabb 20 percig állni hagyjuk, utána a cipókat kinyújtjuk, puha zsírral megkenjük. A cipókat 8 szeletre vágjuk, és kiflit formázunk belőle. Tetejét felvert egész tojással megkenjük, sóval és köménymaggal megszórjuk. 20 percet kelesztjük a tepsin.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük. Nagyon finom, roppanós kiflik sültek a konyhámban. Ajánlom szeretettel az elkészítését.

Vass Lászlóné Edit‎ receptje
Lászlóné Buzási: Nagyon szépre sültek,guszta nagyon!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»