Svéd uborka saláta készült. Télire is elrakva is finom és ropogós!
Nagyon finom és ropogós.
Én nem 4 kg uborkából csináltam mert, csak 2-en vagyunk a párommal és panellakásban lakunk ahol ugye nincs kamra,vagy spajz. Így én csak 1 kg ból. csináltam. Azért lett csak 3 befőttes üveggel meg, egy kis jenai edénnyel. Nekünk 2 nem ez bőven elég.
Hozzávalók
- 4 kg uborka (én most kígyóuborkából csináltam. De fürtös uborka is jó hozzá),
- 1 kg vörös vagy lilahagyma,
- 6 dl víz,
- 4 dl ecet (20 %-os),
- 60 dkg cukor,
- 9 dkg só,
- 12 g mustármag (most kihagytam),
- 1 kk nátrium-benzoát.
A hozzávalókat összekeverjük, nem kell kinyomkodni mehet minden egybe.
1 napot állni hagyjuk, másnap tiszta befőttes üvegekbe töltjük, celofán tető és mehet a polcra. Ebből a mennyiségből kb 6 db 720 ml-es beföttesüveggel jön ki!
Ha nem fogy el akkor több évig is eláll!
Illia Róbertné Kriszti konyhájából!
Második fotó: Boros-Bella Anita