Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Svéd uborka saláta készült. Télire is elrakva is finom és ropogós!

Nagyon finom és ropogós.

Én nem 4 kg uborkából csináltam mert, csak 2-en vagyunk a párommal és panellakásban lakunk ahol ugye nincs kamra,vagy spajz. Így én csak 1 kg ból. csináltam. Azért lett csak 3 befőttes üveggel meg, egy kis jenai edénnyel. Nekünk 2 nem ez bőven elég.

Hozzávalók

  • 4 kg uborka (én most kígyóuborkából csináltam. De fürtös uborka is jó hozzá),
  • 1 kg vörös vagy lilahagyma,
  • 6 dl víz,
  • 4 dl ecet (20 %-os),
  • 60 dkg cukor,
  • 9 dkg só,
  • 12 g mustármag (most kihagytam),
  • 1 kk nátrium-benzoát.

A hozzávalókat összekeverjük, nem kell kinyomkodni mehet minden egybe.

1 napot állni hagyjuk, másnap tiszta befőttes üvegekbe töltjük, celofán tető és mehet a polcra. Ebből a mennyiségből kb 6 db 720 ml-es beföttesüveggel jön ki!

Ha nem fogy el akkor több évig is eláll!

Illia Róbertné Kriszti konyhájából!
Második fotó: Boros-Bella Anita