Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Szilvalekváros hókifli, ebből csak nagymennyiséget érdemes sütni, mert elképesztően finom!

Ebből nem lehet eleget sütni.

Nálunk ez az a süti, amiből nem lehet annyit készíteni, hogy beteljen vele a család.

HOZZÁVALÓK

  • tészta:
  • kb 50-60 db-hoz
  • 20 dkg sima liszt
  • 20 dkg rétes liszt
  • 20 dkg zsír (esetleg 25 dkg puha vaj)
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 ek porcukor
  • csipet só
  • töltelék:
  •  kb 20 dkg házi sűrű szilvalekvár
  • hempergetéshez:
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉSE:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A liszteket összeöntjük, átszitáljuk, belekeverjük a sót és a porcukrot, a zsírral és a tejföllel gyorsan tésztát gyúrunk belőle.

Nem szabad túl gyúrni, csak amíg a tészta összeáll! Gombóccá formázzuk, letakarva 15-30 percet pihentetjük. A tésztát kettévágjuk, így könnyebb vele dolgozni.

Enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, 6-7 cm-es szaggatóval kiszaggatjuk. (lehet nagyobbra is szaggatni, de én jobban szeretem a kisebb, harapásnyi darabokat) A leeső darabokat újra gyúrjuk és szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.

Konrád Mariann receptje

—Finom lett. A sütőben a közepénél feljebb lévő sínen sütve lett egyformán sült a teteje és az alja. 15 perc elég volt.

—Ezek a „békebeli” sütemények azok, amik mindig a család kedvencei voltak…, és lesznek is…!!!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»