Szilvalekváros kifli, a régi nagy favorit a családban
Nagyon finom süti, ami sokszor készül.
Nagyon sokszor sütöttem én is, még anno.Imádom!
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg liszt,
- 3 dkg élesztő,
- 6 dkg cukor,
- kb.3-4 ek.tejföl,
- 29 dkg zsír,
- 1 tojássárgája,
- pici só,
- kevés tej.
- lekvár,
- dió,
- mák
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt pici cukorral a langyos tejben felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Azonnal kinyújtjuk vékonyra, kiszaggatjuk, kemény lekvárt, diót, vagy mákot teszünk a közepére, összehajtjuk, papíros tepsire tesszük.
200 fokos sütőbe tesszük, világosra sütjük, forrón bőven porcukrozzuk a tetejét, vagy porcukorba forgatjuk. Sütési idő inkább sütőfüggő! Ez most fél adagból kèszült, egy nagy gáztepsivel lett.
Andrea Beatrix Kocsó receptje
—Sokáig elállna, ha el nem fogyna olyan hamar.
—Nagyon jó recept! A család is imádja!
—Nagyon sokszor sütöttem én is, még anno.Imádom!