Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Te is még mindig a hagyományos panírozással bajlódsz? Mutatunk egy jobbat… Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell ropogós bundában sütve

Váltsd fel erre a régi rántott húst.

A rántott csirkemellre képtelenség ráunni. Legközelebb bundázás előtt pihentesd tejfölös pácban, a szokásosnál is finomabb lesz.

A tejföl minden hússal csodát tesz, így a csirkemellel is. Akkor is bátran pácold benne a húst, ha utána rántani szeretnéd, hisz sokkal omlósabb lesz. Kísérletezz a fűszerekkel is, a fokhagyma sokat dob rajta. Érdemes néhány régi trükköt is betartani. A csirkét nem szükséges papírvékonnyá klopfolni, csak egy kicsit lazítsd a rostokat. A sütéshez pedig mindig bő zsiradékot használj.

Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2.5 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 teáskanál 
  • 1 csipet bors
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd vékony szeletekre. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a fokhagymát. Kend be vele a szeleteket, és lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.

Pihentetés után forgasd a csirkemellet liszttel vegyített zsemlemorzsába, és rakd forró olajba. Süsd a hús minden oldalát aranybarnára, és csepegtesd le papírtörlőn.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod.