Te is még mindig a hagyományos panírozással bajlódsz? Mutatunk egy jobbat… Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell ropogós bundában sütve
Váltsd fel erre a régi rántott húst.
A tejföl minden hússal csodát tesz, így a csirkemellel is. Akkor is bátran pácold benne a húst, ha utána rántani szeretnéd, hisz sokkal omlósabb lesz. Kísérletezz a fűszerekkel is, a fokhagyma sokat dob rajta. Érdemes néhány régi trükköt is betartani. A csirkét nem szükséges papírvékonnyá klopfolni, csak egy kicsit lazítsd a rostokat. A sütéshez pedig mindig bő zsiradékot használj.
Tejfölben pácolt, fokhagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2.5 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd vékony szeletekre. A tojásokat üsd egy tálba, és keverd hozzá a tejfölt, a sót, a borsot és a fokhagymát. Kend be vele a szeleteket, és lefedve tedd a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Pihentetés után forgasd a csirkemellet liszttel vegyített zsemlemorzsába, és rakd forró olajba. Süsd a hús minden oldalát aranybarnára, és csepegtesd le papírtörlőn.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod.