Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Túró Rudi szelet, mindig nagy keletje van, nem csoda, mert mennyeien finom!

Nagyon szeretjük.

Egy kis Túró Rudi szelet senkinek sem árthat meg, már aki szereti!  Nem nehéz elkészíteni és csodás íze van. Mi nem tudunk betelni vele!

HOZZÁVALÓK

  • Tésztához:
  • 240 g liszt
  • 150 g margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. cukor
  • 2 ek. kakaó
  • 1 dl tejföl
  • csipetnyi szódabikarbóna
    Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 4 tojás sárgája
  • 3 ek. búzadara
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 15 dkg porcukor
  • a tojások kemény habja
    Mázhoz:
  • 100-150 g porcukor
  • 3 ek. kakaó
  • 50 g vaj
  • 3 e.k. tej
  • 5 dkg étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat. Nem baj, ha a tészta lóg a forma oldalán, mert a töltelékre vissza kell majd hajtani.

A tölteléket alaposan összedolgozom, beletöltöm a formákba, és ráhajtom a lelógó tészta széleket.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütöm, tűpróbával ellenőrzöm, hogy átsült-e. Ha kihűlt, kiborítom egy tálcára. Közben elkészítem a mázat. A csokimázhoz a hozzávalókat jól összeforralom, kicsit hűlni hagyom, végül a gerincformából kiborított, kicsit már kihűlt süteményt megkenem vele. Miután a máz megdermedt, forró vízbe mártott késsel tetszés szerinti szeletekre vágva tálalom.

A recept Télanyó konyhájából való.  – – Dunaújváros

Erika Mészáros‎ süteménye