Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Túrós batyu, nem bánom, hogy kipróbáltam nagy sikere lett! Ez a recept tökéletes!

Ez majdnem olyan mint, amit nagymama készített.

Számtalan recept létezik, de nekünk ez vált be a legjobban, a család egyszerűen nem tudja megunni!

HOZZÁVALÓK

  • Tészta:
  • 4 dkg élesztő,
  • 8 dkg cukor,
  • 3 dl tej,
  • 60 dkg liszt,
  • 8 dkg olvasztott vaj,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 vaníliás cukor,
  • csipet só
  • Töltelék:
  • 50 dkg túró,
  • 2 tojás sárgája,
  • 1 vaníliás cukor,
  • 4 ek. kristálycukor,
  • 3 csapott ek. búzadara,
  • 1 citrom lereszelt héja,
  • 2 tojásfehérje,
  • aki szereti, mazsola

ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe teszünk 1 kávéskanál cukrot. A többi hozzávalót (a tej kivételével) egy nagy tálba tesszük, és ha az élesztő felfutott, azt is hozzáadjuk. A tejet ezután fokozatosan adjuk hozzá, lágy kelt tésztát kell dagasztanunk. Ezután meleg helyen duplájára kelesztjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tölteléket. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, a tojások keményre vert fehérjét a végén lazán hozzáadjuk.

Miután megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagra és kb. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, amelyek közepére egy evőkanál tölteléket teszünk. A négyzetek sarkát összecsípjük, egy kicsit megtekerjük.

Tepsire rakosgatjuk és hagyjuk kelni további 20 percig, majd lekenjük őket felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük (alsó-felső sütés)

Edvi Kata receptje

—Tetszik már szemre is, holnap megsütöm

—Ilyen gyönyörűséget csak szeretni lehet…!

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»