Vajdasági sós, ezzel leveszed a lábukról a vendégeidet, sűrűn elkészítem… imádjuk
Talán, eddig ez az egyik legjobb sós süti recept.
A finom sós sütiknek nem lehet ellenállni, ha a pogácsa helyett valami mást készítenél, próbáld ki ezt a receptet. nagyon finom és tényleg könnyen elkészíthető.
HOZZÁVALÓK :
Tészta:
- 80 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- egy csipet cukor
- 5 dl tej
- 1 dl olaj
Töltelék:
- 25 dkg margarin
- 2 nagyobb tojás sárgája
- 1 evőkanál só
- 10 dkg reszelt sajt
- Tetejére:
- 1 tojás
- 20 dkg sajt
ELKÉSZÍTÉS
A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.
A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet. A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.
Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen. 25-30 percig sütjük 200°C-on.
Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen. 25-30 percig sütjük 200°C-on.
Panni Nagyné receptje