Ízléstár

Ízléstár

Gasztro

Vajdasági sós, ezzel leveszed a lábukról a vendégeidet, sűrűn elkészítem… imádjuk

Talán, eddig ez az egyik legjobb sós süti recept.

A finom sós sütiknek nem lehet ellenállni, ha a pogácsa helyett valami mást készítenél, próbáld ki ezt a receptet. nagyon finom és tényleg könnyen elkészíthető.

HOZZÁVALÓK :

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • egy csipet cukor
  • 5 dl tej
  • 1 dl olaj

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 2 nagyobb tojás sárgája
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Tetejére:
  • 1 tojás
  • 20 dkg  sajt

ELKÉSZÍTÉS

 

A kimért liszthez hozzáadjuk a sót, majd jól elkeverjük, hogy a később belekerülő élesztő rendesen megkeljen. Hozzáadjuk a tejet, olajat és utoljára az előzetesen, cukros tejben felfuttatott élesztőt. Kézzel vagy robotgéppel kelt tészta “keménységűre” gyúrjuk a tésztát és kelni hagyjuk kb. 30-45 percig.
A már megkelt tésztát 4 részre vágjuk és cipónak formázzuk. Hagyjuk kelni még 15 percet. A cipókat nagyjából kör alakúra nyújtjuk, majd sugárirányban 8 részre vágjuk.

Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen. 25-30 percig sütjük 200°C-on.

Az előre kivajazott tepsire rakjuk (vagy szilikon bevonatú sütőpapírra) a feltekert kifliket, tojással megkenjük, majd a kiflik közé pici margarin kockákat rakunk, annak érdekében, hogy ne süljenek össze és ropogósabb legyen. 25-30 percig sütjük 200°C-on.

Panni Nagyné receptje

Enikő Galajda: Kipróbáltam és nagyon finom lett
—-Szuper a recept! Számtalanszor megsütöttem már, nagy kedvenc nálunk is!