Ízléstár

Ízléstár

Uncategorized

Vajdasági sós, finom puha és hihetetlenül könnyű recept! Nem lehet betelni vele!

Nem lehet betelni vele.

A finom sós sütemények kedvelőinek érdemes megkóstolni ezt a csodát. Mindig jó nagy adagot sütök belőle, mert nem lehet megunni.

HOZZÁVALÓK

  • 4 adag
  • A tésztához
  • 80 dkg finomliszt
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 ek cukor
  • 0.5 l tej (langyos)
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez
  • 25 dkg margarin (lágy)
  • 3 db tojássárgája
  • 1 ek só
  • A tetejére
  • 1 db tojás
  • 20 dkg sajt (reszelt)
  • köménymag ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.

Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.

Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk. Forró sütőben sütjük. sütési hőfok: 200°C

Lászlóné Buzási receptje

—Édesen is nagyon finom, túróval, kakaósan,fahéjjal, nagyon sokféleképpen használható!

—Én is szívesen készítem, nagyon szereti a család.

—Én is sokszor készítem, mert egyszerű és finom 3 nap múlva is. Vacsorára imádjuk hideg tejjel!

—Mi is nagyon szeretjük. Ami nem fogy el, lefagyasztom frissen, kivéve, szoba / konyhahőmérsékleten kienged, úgy is fini!

Lászlóné Buzási receptje
Aranka Szabó készítette

Mit süssünk? Süssünk házi sütit együtt »»»

Nyomtatás