Vajdasági sós, finom puha és hihetetlenül könnyű recept! Nem lehet betelni vele!
Nem lehet betelni vele.
A finom sós sütemények kedvelőinek érdemes megkóstolni ezt a csodát. Mindig jó nagy adagot sütök belőle, mert nem lehet megunni.
HOZZÁVALÓK
- 4 adag
- A tésztához
- 80 dkg finomliszt
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 ek cukor
- 0.5 l tej (langyos)
- 5 dkg élesztő
- A töltelékhez
- 25 dkg margarin (lágy)
- 3 db tojássárgája
- 1 ek só
- A tetejére
- 1 db tojás
- 20 dkg sajt (reszelt)
- köménymag ízlés szerint
ELKÉSZÍTÉS
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell! Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk. Forró sütőben sütjük. sütési hőfok: 200°C
Lászlóné Buzási receptje
—Édesen is nagyon finom, túróval, kakaósan,fahéjjal, nagyon sokféleképpen használható!
—Én is szívesen készítem, nagyon szereti a család.
—Én is sokszor készítem, mert egyszerű és finom 3 nap múlva is. Vacsorára imádjuk hideg tejjel!
—Mi is nagyon szeretjük. Ami nem fogy el, lefagyasztom frissen, kivéve, szoba / konyhahőmérsékleten kienged, úgy is fini!
Lászlóné Buzási receptje
Aranka Szabó készítette